Filtruj według

dzien_darmowej_dostawy

Dostawcy

No supplier

Substancje słodzące

Nie wiesz czym można zastąpić biały cukier? W tej kategorii znajdziesz wiele zamienników – cukier trzcinowy, ksylitol, stewia, glukoza, fruktoza, erytrol, inulina. Oprócz tych najpopularniejsze słodzików warto zwrócić uwagę na syropy, które świetnie nadają się do słodzenia szczególnie wypieków oraz cukier kokosowy czy różany wykorzystywany do dekoracji deserów.

Substancje słodzące

Aktywne filtry:

Cukier kokosowy 250 g WITPAK

8,47 zł

Cukier kokosowy to mniej popularna alternatywa dla białego cukru. Dzięki podobnemu poziomowi słodyczy i możliwości podgrzewania z powodzeniem może być użyty przy wypiekach. Jego karmelowy zapach i smak sprawi, że nasza kawa czy herbata staną się wyjątkowym napojem.

Cukier trzcinowy 350g WITPAK

3,97 zł

Cukier trzcinowy nierafinowany typu „Demerara” firmy Witpak to alternatywa dla białego cukru. Z powodzeniem może być stosowany przy wypiekach, deserach czy konfiturach. Można nim także słodzić kawę, herbatę i inne napoje.

Erytrol 1 kg WITPAK Promocja

Erytrol 1 kg WITPAK

16,87 zł -15.1% Nasza poprzednia cena 19,87 zł

Erytrytol to niskokaloryczny słodzik, który znajduje się powszechnie w warzywach, owocach, grzybach i winie. Erytrol to błyszczący, biały, kryształowy proszek przypominający cukier stołowy. Ma delikatny słodki smak i może być wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Dla osób, które stosują często w swojej kuchni używają erytrolu warto kupić duże 1 kg opakowanie oferowane przez firmę Witpak.

Inulina 200 g WITPAK

7,57 zł

Inulina firmy Witpak to biały słodki proszek, który z powodzeniem może zstąpić cukier w niektórych daniach. Można ją stosować do wypieków – ciast i chlebów, naleśników oraz jako zagęstnik do zup i sosów. W kuchni można użyć inuliny jako substancji żelującej do przygotowania galaretek i deserów mlecznych.