Filtruj według

Cena
1 20
Producenci
Masa / Pojemność
150 g 450 g
         platnosc_twisto

Dostawcy

Brak dostawców

Nasiona

Drobne nasiona roślin można wykorzystywać na wiele sposobów. Są nie tylko pyszną przekąską, ale świetnie sprawdza się jako składnik koktajli, jako przyprawa, posypka na kanapki czy zagęstnik do zup. Niektóre z nich, jak siemię lniane czy ostropest mogą być spożywane w formie kleiku przygotowanego po zalaniu wodą. Ze względu na uniwersalność nasion warto wprowadzić je do swojej diety.

Nasiona

Babka jajowata łupiny 150 g WITPAK

10,97 zł

Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Jest świetnym dodatkiem do zup sosów ponieważ powoduje ich zagęszczenie. Łupiny nasienne babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z owocami. Jest także składnikiem błonnika witalnego.

Babka płesznik - nasiona 200 g WITPAK

5,47 zł

Nasiona babki płesznik najczęściej spożywa się formie kleiku uzyskanego po zalaniu kilku łyżeczek produktu wodą lub sokiem owocowym. Można je spożywać z jogurtem, muesli, owsianką, koktajlem czy jako dodatek do sałatki. Wraz z łupiną babki jajowatej stworzą mieszankę błonnika witalnego.

Czarnuszka 200 g WITPAK

6,97 zł

Czarnuszka firmy Witpak to całe nasiona, które są niezwykłą przyprawą w kuchni. Dzięki ich uniwersalności można je stosować prawie we wszystkich daniach – sałatka, pastach, zupach, sosach, mięsach czy rybach. Czarnuszka doskonale zastępuje pieprz, dzięki czemu ma tak szerokie zastosowanie.

Len mielony złoty odtłuszczony 450 g WITPAK

6,27 zł

Len mielony złoty odtłuszczony firmy Witpak uzyskiwany jest w procesie odtłuszczania. Dzięki jego neutralnemu smakowi doskonale nadaje się jako dodatek do wielu dań. Szczególnie polecany jest jako dodatek do chleba lub innych wypieków, może być także posypką do kanapek, musli, deserów. Można podawać go z owocami, jogurtem, miodem lub sokiem. Len mielony jest smacznym dodatkiem do zup, sosów, płatków śniadaniowych, świetnie nadaje się do panierowanie mięs.