Kasza jaglana 1kg ALPAKA
Masa netto: 1000g
Producent: Alpaka
Jedną z najstarszych kasz przyrządzanych z prosa jest kasza jaglana. Jest lekkostrawna i delikatna w smaku. Z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, makaron, inne kasze czy ryż. Małe, żółte ziarenka kaszy wyróżniają się uniwersalnością i szerokim zastosowaniu w wielu daniach. Kaszę można jeść o każdej porze, na ciepło i na zimno, na słodko i na wytrawnie. Kaszę jaglaną można spożywać m.in na śniadanie, jako posiłek sycący. Można ugotować ją na wodzie z mlekiem lub w samym mleku, najlepiej z dodatkiem bakalii. Jest też często przyrządzana z jabłkami i cynamonem. Smakuje nie tylko na słodko: doskonale sprawdza się jako zamiennik ziemniaków czy ryżu w daniach obiadowych. Może być dodatkiem do zup lub składnikiem farszu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub sosów. Z kaszy jaglanej można przygotować również kotlety. Sprawdzi się także jako składnik deserów, pysznie smakuje z owocami czy orzechami.
Sposób użycia: 1 szklankę kaszy wypłukać, wrzucić do lekko osolonego wrzątku (2,5 szklanki). Gotować przez ok. 20 minut pod przykryciem.
Składniki:
kasza jaglana 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Przechowywanie: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, z dala od źródła ciepła, chronić przed światłem.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent:WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
Masa netto: 1000g
Producent: Alpaka
Jedną z najstarszych kasz przyrządzanych z prosa jest kasza jaglana. Jest lekkostrawna i delikatna w smaku. Z powodzeniem może zastąpić ziemniaki, makaron, inne kasze czy ryż. Małe, żółte ziarenka kaszy wyróżniają się uniwersalnością i szerokim zastosowaniu w wielu daniach. Kaszę można jeść o każdej porze, na ciepło i na zimno, na słodko i na wytrawnie. Kaszę jaglaną można spożywać m.in na śniadanie, jako posiłek sycący. Można ugotować ją na wodzie z mlekiem lub w samym mleku, najlepiej z dodatkiem bakalii. Jest też często przyrządzana z jabłkami i cynamonem. Smakuje nie tylko na słodko: doskonale sprawdza się jako zamiennik ziemniaków czy ryżu w daniach obiadowych. Może być dodatkiem do zup lub składnikiem farszu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych lub sosów. Z kaszy jaglanej można przygotować również kotlety. Sprawdzi się także jako składnik deserów, pysznie smakuje z owocami czy orzechami.
Sposób użycia: 1 szklankę kaszy wypłukać, wrzucić do lekko osolonego wrzątku (2,5 szklanki). Gotować przez ok. 20 minut pod przykryciem.
Składniki:
kasza jaglana 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1488 kJ/351 kcal |
Tłuszcz: | 2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,6 g |
Węglowodany: | 68 g |
w tym cukry: | 13 g |
Błonnik: | |
Białko: | 11 g |
Sól: | 0,01 g |
Przechowywanie: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, z dala od źródła ciepła, chronić przed światłem.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent:WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
5902273876182
2023-03-10
Opis
- Producent
- WITPAK ALPAKA
Specyficzne kody
Nowy produkt