

Z suszonego kwiatu hibiskusa firmy Witpak można przygotować napar lub herbatkę o głębokim czerwonym kolorze i kwaskowatym smakiem. Herbatkę taką można spożywać na zimno i na gorąco. Hibiskus można dodawać także do innych herbatek ziołowych.
masa netto: 100 g
Piękny, czerwony lub purpurowy kwiat hibiskusa zdobiący ogrody znany jest nie tylko ze swoich walorów estetycznych, ale także zyskał sławę oraz znalazł zastosowanie w kuchni oraz w kosmetykach. Już egipscy faraoni zachwycali się napojem zwanym karkade. W zależności od kraju hibiskus przyjmuje różne nazwy: malwa sudańska, ketmia, roselle, florida canberry. Ma przyjemny kwaskowaty smak i piękny, czerwony kolor. Z suszonego hibiskusa robi się napary, herbatki o głębokiej czerwonej barwie i przyjemnym, kwaskowym smaku (dodaje się do mieszanek ziołowych aby poprawić kolor i smak). Herbatka taka może być spożywana na gorąco i na zimno jako orzeźwiający, gaszący pragnienie napar.
Produkty firmy Witpak należą do produktów najwyższej jakości. Staranny dobór surowca ze sprawdzonych źródeł sprawia, że oferowany asortyment spełnia oczekiwania klientów. Produkty pakowane są w opakowania typu „doypack” z zamknięciem strunowym umożliwiającym wielokrotne zamykanie i otwieranie produktu co ułatwia jego przechowywanie. Opakowania wykonane są z grubego materiału, który gwarantuje niezmienioną jakość produkty przez cały okres przydatności do spożycia.
Jedną łyżeczkę suszu zalać szklanką gorącej wody. Parzyć pod przykryciem około 10 minut. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do herbat owocowych i ziołowych.
hibiskus 100%
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Witpak Spółka z ograniczona odpowiedzialnością sp. k, 25-619 Kielce, ul. Chałubińskiego 13