Inulina 500g ALPAKA

Ilość
W magazynie

Inulina 500g ALPAKA
Masa netto: 500g
Producent: Alpaka

Inulina to biały słodki proszek, który z powodzeniem może zstąpić cukier w niektórych daniach. Inulina jest używana powszechnie w cukiernictwie i ciastkarstwie, także do wytwarzania lukru i ozdób do ciast. Wykorzystuje się ją również w produkcji deserów mlecznych, jogurtów, serków, lodów, margaryn i czekolad. Inulinę można używać również w kuchni – dzięki właściwościom higroskopijnym, sprawdza się jako zagęstnik do zup i sosów. Okazuje się też, że podczas gotowania w wodzie przyjmuje postać galaretki, można ją więc wykorzystać wszędzie tam, gdzie potrzebna jest skrobia, żelatyna czy mąka. Można mieszać ją z mąką wtedy wypieki będą mniej kaloryczne i dłużej świeże, a kruche ciasteczka - bardziej chrupiące. Inulina sprawdzi się również jako stabilizator w domowym majonezie. Inulina to polisacharyd składający się z cząsteczki glukozy i łańcucha cząsteczek fruktozy. Naturalnie występuje on w bulwach, kłączach i dolnych częściach łodyg roślin. Dolne części rośliny poddaje się odpowiedniej przeróbce, a następnie uzyskuje biały puder.

Składniki:
inulina

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:839 kJ/208 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe:0 g
Węglowodany:7 g
w tym cukry:7 g
Błonnik:90 g
Białko:0 g
Sól:0,1 g


Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent:WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
5902273876120
2023-03-10

Opis

Producent
WITPAK ALPAKA

Specyficzne kody

Nowy produkt

16 innych produktów w tej samej kategorii: