Baton Frupp owocowo warzywny 10 g CELIKO

2,40 zł
Ilość

Liofilizowany baton Frupp Banan, marchew i marakuja

masa netto: 10 g

producent: Celiko

FRUPP to pierwszy, dostępny na rynku produkt otrzymany ze świeżych owoców i warzyw w postaci chrupiącego batonika. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet. Produkt bezglutenowy.

Skład produktu:

banan (28%), zagęszczony sok owocowy (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, przecier z marchwi (10%), zagęszczony sok z marakui (5%), substancja żelująca: pektyny, sok w proszku z marakui (0,3%) (maldodekstryna, zagęszczony sok z maracui)

Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna

1561 kJ/ 368 kcal

białko

3,5 g

węglowodany

84 g

w tym cukry

53 g

tłuszcz

0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

sól

0,10 g

błonnik

9,0 g

2017-11-30
Nowy produkt