Baton Frupp Ananas z bakaliami 20 g CELIKO

2,40 zł
Ilość

Liofilizowany baton Frupp Ananas z bakaliami

masa netto: 20 g

producent: Celiko

FRUPP to pierwszy, dostępny na rynku produkt otrzymany ze świeżych owoców i warzyw w postaci chrupiącego batonika. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. FRUPP to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet. Produkt bezglutenowy.

Skład produktu:

trehaloza, słonecznik 17,1%, zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców z drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), rodzynki 14,9%, ananas 10,7%, maltodekstryna, mak 5,1%, wiórki kokosowe 5,0%, substancja żelująca: pektyny

Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna

1851 kJ/ 441 kcal

białko

7,0 g

węglowodany

65 g

w tym cukry

54 g

tłuszcz

16 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,1 g

sól

0,14 g

błonnik

6,9 g

2017-11-30
Nowy produkt