

Frupp Jabłko
masa netto: 10 g
FRUPP
Pyszny baton z owoców liofilizowanych. Teraz nowa receptura - BEZ dodatku CUKRU. Wartościowa przekąska. Bogate źródło błonnika. Alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy i przekąsek. Produkt bezglutenowy, produkowany ze świeżych owoców z wykorzystaniem liofilizacji – techniki zachowującej wartości odżywcze. Bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli.
Składniki:
jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki
Warunki przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
POLSKA
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1423/ 338cal |
tłuszcz |
0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
węglowodany |
69 g |
w tym cukry |
51 g |
błonnik |
28 g |
białko |
0,7 g |
sól |
0,02 g |
Producent:
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 24 szt