

Baton Frupp Truskawka
masa netto: 10 g
producent: Celiko
FRUPP to pierwszy, dostępny na rynku produkt otrzymany ze świeżych owoców w postaci chrupiącego batonika. FRUPP to lekki, liofilizowany batonik. Baton zawiera tylko 35-37 kcal, dlatego jest pyszną alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. FRUPP to smaczna i zdrowa przekąska. Produkt bezglutenowy.
Składniki:
truskawki (26%), trehaloza, cukier, maltodekstryna, koncentrat soku jabłkowego 5%, substancja żelująca: pektyny
Na terenie zakłady obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna |
1578 kJ/ 373kcal |
białko |
2,9 g |
węglowodany |
85 g |
w tym cukry |
80 g |
tłuszcz |
0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
sól |
0,03 g |
błonnik |
8,2 g |
Celiko S. A
Św. Antoniego 71
61-359 Poznań