BATON PIERNIKOWY Z NADZIENIEM OWOCOWYM 47g KOPERNIK

Ilość
Obecnie brak na stanie

BATON PIERNIKOWY Z NADZIENIEM OWOCOWYM W CZEKOLADZIE 47G KOPERNIK

Wypiekany na podstawie tradycyjnej receptury Toruńskich Pierników®.

Wiele etapów produkcji wciąż wyrabianych ręcznie

Cechu produkty:
-Długo dojrzewające ciasto piernikowe
-Ręcznie wyrabiany
-Wysokiej jakości deserowa czekolada
-Wyraziste owocowe nadzienie
-NIE ZAWIERA TŁUSZCZU PALMOWEGO
-CERTYFIKAT V-LABE

Składniki: nadzienie owocowe 34%[ przecier jabłkowy, cukier, koncentrat aroniowy, substancja żelująca (pektyny) regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu)], czekolada 28%[ cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], mąka pszenna, mąka żytnia, cukier, barwnik (karmel), substancja spulchniająca (węglany amonu), przyprawy, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

Wyrób może zawierać jaja, mleko, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu.

Warunki przechowywania: wyrób przechowywać w w suchym i chłodnym miejscu.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA na 100 g

wartość energetyczna

1621 kJ /384 kcal

tłuszcz

8,3 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

5,1 g

węglowodany

71 g

- w tym cukry

43 g

białko

3,5 g

sól

0,07 g

Producent: Fabryka Cukiernicza Kopernik S.A.
5900056013601
2024-04-05

Opis

Bez glutenu
TAK

Specyficzne kody

Nowy produkt