

Budyń o smaku waniliowym
masa netto: 40 g
Celiko
Smaczny budyń waniliowy bez cukru.Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Możesz przygotować również na dowolnym mleku wegańskim.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Produkt bezglutenowy
Przygotowanie:
Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Składniki;
Skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat
naturalny, barwnik: karoteny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. .
Kraj pochodzenia:
w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1446 kJ / 346 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
w tym cukry |
0 g |
węglowodany |
84 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0,17 g |
Producent;
Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 25 szt