

Budyń o smaku jagodowy w proszku
masa netto: 45 g
producent: Celiko
Budyń o smaku jagodowym to doskonały dodatek do deserów lub samodzielnego spożycia. Desery firmy Celiko są produkowane w oparciu o tradycyjne składniki według tradycyjnej, sprawdzonej receptury i gramatury. Produkt bezglutenowy.
Sposób przygotowania:
Z 0,5 l zimnej mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok.40g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Składniki:
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, susz jagodowy 0,5%, naturalny barwnik: betanina
Może zawierać soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna |
143 kcal |
białko |
0,3 g |
węglowodany |
88,7 g |
tłuszcz |
0,1 g |
Celiko S.A , ul.:Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań