Ciasto z czekoladą (ciasto w proszku) 300 g BEZGLUTEN
  • Ciasto z czekoladą (ciasto w proszku) 300 g BEZGLUTEN

Ciasto z czekoladą (ciasto w proszku) 300 g BEZGLUTEN

Ilość
W magazynie

Ciasto z czekoladą bezglutenowe

masa netto: 300 g

producent: Bezgluten

Ciasto bezglutenowe czekoladowe to gotowa mieszanka do wykonania w domu gotowego ciasta. Opakowanie zawiera 270 g mieszanki i 30 g dropsów czekoladowych. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

- 3 jajka

- 110 g cukru

- 180 ml oleju lub 170 g rozpuszczonego, wystudzonego masła

- 50 ml wody

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty do uzyskania gładkiej masy, po czym wsyp dropsy i wymieszaj łyżką.

2. Przelej masę do foremki 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj powierzchnię.

3. Foremkę umieść w piekarniku nagrzanym do 170 °C, piecz (bez termoobiegu) przez około 55 min, po czym wyjmij z foremki i wystudź. Przechowuj pod przykryciem.

Dołączonymi dropsami można zamiennie posypać ciasto dopiero po wlaniu do foremki.

Skład produktu:

Ciasto w proszku: skrobia kukurydziana, kakao, skrobia ryżowa, inulina, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany, skrobia ziemniaczana, aromat.

Dropsy czekoladowe (10%): cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (zawiera soje); aromat waniliowy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

1559 KJ / 368kcal

tłuszcz

4,0g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

2,5g

węglowodany

80g

w tym cukry

4,3g

błonnik

1,1g

białko

2,5g

sól

0,65g

2018-03-05

Opis

Producent
Bezgluten
Masa / Pojemność
300 g
Bezglutenowy
Tak
Nowy produkt

2 innych produktów w tej samej kategorii: