Ciasto karmelowe (ciasto w proszku) 300 g BEZGLUTEN
  • Ciasto karmelowe (ciasto w proszku) 300 g BEZGLUTEN

Ciasto karmelowe (ciasto w proszku) 300 g BEZGLUTEN

Ilość
W magazynie

Ciasto karmelowe bezglutenowy

masa netto: 300 g

producent: Bezgluten

Ciasto bezglutenowe karmelowe to gotowa mieszanka do wykonania w domu gotowego ciasta. Opakowanie zawiera 280 g mieszanki i 20 g karmelków. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

- 3 jajka
- 90 g cukru
- 20 ml wody
- 150 ml oleju lub 150 g rozpuszczonego, wystudzonego masła

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki (bez karmelków) umieść w misce i wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 2 minuty do uzyskania gładkiej masy. Przelej 2/3 masy do foremki 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia, posyp równo karmelkami, zalej pozostałą częścią masy i delikatnie wyrównaj powierzchnię. Foremkę umieść w piekarniku nagrzanym do 170 °C, piecz (bez termoobiegu) przez około 50 min, po czym wyjmij z foremki i wystudź. Przechowuj pod przykryciem.
Opcjonalnie do ciasta można dodać szczyptę soli.

Skład produktu:

Ciasto w proszku: skrobia kukurydziana, karmelizowane mleko w proszku (cukier, odtłuszczone mleko w proszku), skrobia ryżowa, inulina, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany, cukier palony, aromat .

Karmelki (6,5%): cukier, słodzone mleko skondensowane, pomada, glukoza, tłuszcz palmowy, tłuszcz maślany (zawiera mleko), aromat naturalny.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

1527KJ / 360kcal

tłuszcz

1,8g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

1,0g

węglowodany

84g

w tym cukry

8,3g

błonnik

0,7g

białko

1,6g

sól

0,65g

2018-03-05

Opis

Producent
Bezgluten
Masa / Pojemność
300 g
Bezglutenowy
Tak
Nowy produkt

2 innych produktów w tej samej kategorii: