Piernik bezglutenowy 300 g CELIKO
  • Piernik bezglutenowy 300 g CELIKO

Piernik bezglutenowy 300 g CELIKO

Ilość
W magazynie

Piernik - ciasto bezglutenowe

masa netto: 300 g

Celiko

Koncentrat ciasta w proszku do wypieku PIERNIKA i innych ciast

Produkt bezglutenowy

Przygotowanie:

Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, mleko i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min. Masę wylać do foremki (keksówki) 11x 25 cm. Wstawić do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika i piec około 45 min( do suchego patyczka).Wyjąć i ostudzić na kratce. Ostudzony piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi oraz polac polewą lub posypać cukrem pudrem.

Składniki;

cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. .

Kraj pochodzenia:

w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:


wartość energetyczna

1540 kJ / 363 kcal

Tłuszcz

1,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,9 g

węglowodany

82 g

W tym cukry

52 g

Błonnik

6,0 g

Białko

3,9 g

Sól

0,48 g

Producent;

Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

Ilość w opakowaniu zbiorczym: 5 szt





2020-12-01

Specyficzne kody

Nowy produkt