

Kakao ciemne
masa netto: 100 g
producent: Celiko
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Produkt bezglutenowy.
Przygotowanie:
Do filiżanki wsypać 1 łyżeczkę (ok. 5 g) kakao, dodać 1 łyżeczkę cukru. Dokładnie wymieszać z niewielką ilością mleka. Następnie dodać ciągle mieszając gorące mleko. Doskonałe do deserów i wypieków.
Składniki:
cukier, częsciowo utwardzone tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy), orzechy ziemne (11%) i laskowe (0,5%), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (7%), olej rzepakowy, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyna (z soi), aromaty.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna |
1302 kJ/ 313 kcal |
białko |
22 g |
tłuszcz |
11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,8 g |
sól |
0,08 g |