

Fix do śmietany
masa netto: 9 g
producent: Celiko
Mieszanka w proszku do ubijania śmietany. Produkt bezglutenowy. Bita śmietana z dodatkiem fixu stanowi doskonały produkt do przygotowania różnego rodzaju ciast, tortów i deserów. Dodatek fixu do ubijania śmietany ogranicza jej wsiąkanie w biszkopt.
Sposób przygotowania:
200-250 ml dobrze schłodzonej słodkiej śmietanki (30-36% tłuszczu) krótko ubić mikserem. Fix wymieszać z 2 łyżeczkami cukru pudru i 1 łyżeczką cukru waniliowego, dodać do śmietany w trakcie dalszego ubijania. Ubijać do uzyskania sztywnej konsystencji. Do czasu podania przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 24 godzin od przygotowania.
Składniki:
glukoza, skrobia modyfikowana
Może zawierać soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Celiko S.A., św. Antoniego 71, 61-359 Poznań