

masa netto: 60 g
producent: SYS
Wykwintna, a zarazem aromatem przypominająca ciepło domowego ogniska w jesienne popołudnia. Wspaniale nadaje się na rozpoczęcie uroczystej wigilijnej kolacji. Babcia Zosia obowiązkowo zaprawia swoją porcję zupy dużą łyżką kwaśnej śmietany.
Przygotowanie:
1. Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
2. Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.
3. Dopraw do smaku i podawaj.
RADY BABCI ZOSI
Czysta zupa grzybowa wspaniale nadaje się na rozpoczęcie uroczystego posiłku wigilijnego. Najbardziej smakuje mi jednak z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Skład produktu:
makaron łazanka 45% (mąka PSZENNA, JAJA), borowik suszony (12%), mąka PSZENNA, marchew suszona, sól, cebula suszona, ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, ziele angielskie, pieprz, zawartość warzyw suszonych min. 20%