

masa netto: 95 g
producent: SYS
Królowa polskich zup, uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Pomidorówka Babci Zosi jest delikatna, lekka i aromatyczna. Aby była bezglutenowa, serwujemy ją z ryżem. Babcia Zosia twierdzi, że najlepiej smakuje z łyżką kwaśnej śmietany.
Przygotowanie:
Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.
Dopraw do smaku i podawaj.
RADY BABCI ZOSI
Jeśli mam pod ręką świeżą bazylię to wrzucam parę listków pod koniec gotowania.
Skład produktu:
ryż biały (min. 40%), pomidor suszony (min. 25%), sól, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, skrobia ziemniaczana, natka pietruszki suszona, lubczyk suszony
Wartość odżywcza w 100ml gotowego
produktu:
Wartość energetyczna |
125 kJ/30 kcal |
białko |
0,9 g |
węglowodany |
6,4 g |
tłuszcz |
0,1 g |