

masa netto: 100 g
producent: SYS
Jej smak zaczerpnięty został z kulinarnych wypraw do Północnej Afryki. Mieszanka przypraw i ziarna czerwonej soczewicy sprawiają, że zupa nie tylko jest aromatyczna, ale również pożywana. Babcia Zosi zupę z soczewicy gotuje nico dłużej, aby ziarna z soczewicy rozpadły się, a zupa nagrała jedwabistego smaku.
Przygotowanie:
Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Mieszając, doprowadź do wrzenia.
Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oleju i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
Proponuję podawać z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego (po łyżce na talerz).
RADY BABCI ZOSI
Zupę z soczewicy gotuję nieco dłużej, bo wtedy ziarenka soczewicy rozpadają się i zupa ma jedwabisty smak.
Skład produktu:
soczewica czerwona (min. 32%), makaron zacierka (mąka PSZENNA, jaja), KASZA MANNA, warzywa suszone 15% (marchew, pomidor, cebula, czosnek, natka pietruszki), MLEKO w proszku, sól, przyprawa curry (kurkuma, kozieradka, kmin rzymski, sól, skrobia, pieprz
Wartość odżywcza w 100ml gotowego
produktu:
Wartość energetyczna |
141 kJ/34 kcal |
białko |
1,7 g |
węglowodany |
6,3 g |
tłuszcz |
0,2 g |