

Podgrzybek marynowany
masa netto: 360 g
producent: Krokus
Podgrzybki świetnie prezentują się na świątecznym stole i nie tylko. Tym, którym nie szkoda przerobić naszych grzybków na inne potrawy polecamy przygotowanie sosu tatarskiego. Podgrzybki, które znajdziecie Państwo w słojach pochodzą tylko z polskich lasów, głownie okolicznej Puszczy Kozienickiej. Każdą sztukę czyścimy i oglądamy ręcznie tak, aby do Państwa trafiły tylko najlepsze okazałe grzyby. Zalewa jest delikatna, słodko kwaśna.
Skład produktu:
podgrzybek brunatny, woda, ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
164 kJ/39 kcal |
białko |
1,2 g |
węglowodany |
7,2 g |
w tym cukry |
5 g |
tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
sól |
1,5 g |