Gruszki w syropie Masa netto: 720g Producent: Krokus
Gruszki zawierają wiele związków organicznych o cennych i coraz lepiej poznawanych właściwościach. Są to związki z grupy flawonoidów. Wydaje się, że kwasy cynamonowe występujące w gruszkach (kumarowy, ferulowy) zmniejszają ryzyko zachorowania na raka żołądka i przełyku a błonnik, jako substancja czyszcząca jelita ze złogów jest również pomocny w zapobieganiu rakowi jelita grubego.
Nasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Są przetworem typowo deserowym i jako deser znalazły się na stole prezydenckim a czasie dożynek w Spale w 2012 roku. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.