BEZGLUTEN Bułka tarta 400g

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Bezglutenowa bułka tarta
Masa netto: 400g
Producent: Bezgluten
Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.

Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.

Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców.

Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis.


Składniki:
woda, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, skrobia ryżowa, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, syrop glukozowy, błonnik psyllium, błonnik kakaowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; izolat białka sojowego, inulina, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; oliwa z oliwek, siemię lniane, mąka słonecznikowa, ziarno słonecznika , sól, drożdże, mąka z amarantusa, dekstroza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy; kultury bakterii mlekowych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:1170 kJ / 277 kcal
Białko:1,9 g
Węglowodany:57 g
w tym cukry:3,6 g
Tłuszcz:4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,1 g
Sól:1,32 g
Błonnik:2,6 g
5907459846324
2022-02-08

Opis

Bez glutenu
TAK
Vege
TAK
Producent
Bezgluten

Specyficzne kody

Nowy produkt

16 innych produktów w tej samej kategorii: