Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Jest świetnym dodatkiem do zup sosów ponieważ powoduje ich zagęszczenie. Łupiny nasienne babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z owocami. Jest także składnikiem błonnika witalnego.
Składniki: łupiny nasienne babki jajowatej 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:
1483 kJ / 353 kcal
Tłuszcz:
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany:
88 g
w tym cukry:
0 g
Błonnik:
75 g
Białko:
0 g
Sól:
0,02 g
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce