Orzechy laskowe firmy Witpak to chrupiąca i smaczna przekąska o szerokim zastosowani w kuchni. Orzechy laskowe sprawdzą się przy wypieku ciast oraz jako dodatek do deserów. Są także składnikiem sałatek, dodatkiem do białych mięs czy makaronów. Można z nich przyrządzić różne pasty oraz kremy.
Orzechy laskowe inaczej owoce leszczyny podobnie jak wszystkie inne orzechy zawierają wiele witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Orzechy laskowe są smaczne i chrupiące, dlatego najlepiej spożywać je bezpośrednio jako smaczna przekąska. Ze względu na swój delikatnie słodkawy smak dobrze komponują się z potrawami słodkimi oraz słono-pikantnymi. Zmielone orzechy laskowe mogą być doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju ciast, past, kremów orzechowych i innych deserów, również tych z czekoladą. Całe orzechy laskowe to dodatek do deserów i dekoracji ciast. Mogą być także składnikiem sałatek czy makaronów oraz dodatkiem do mięs. Z makiem stanowią jedną z wigilijnych potraw - kutię. Z orzechów laskowych produkuje się także popularne masło orzechowe i chałwę oraz różnego rodzaju nalewki.
Składniki: orzechy laskowe łuskane całe
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:
2742 kJ / 665 kcal
Tłuszcz:
63 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
6,5 g
Węglowodany:
6,0 g
w tym cukry:
4,0 g
Białko:
14 g
Sól:
0,01 g
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce