Dynie pochodzą z terenów Ameryki Środkowej i Południowej, gdzie uprawiane były już 3000 lat p.n.e. Do Europy dotarły dopiero 50 lat po wyprawach Krzysztofa Kolumba, za pośrednictwem hiszpańskich żeglarzy. Główne rejony uprawy to Chiny, Meksyk oraz Gwatemala.
Pestki dyni są smaczną przekąską. Są doskonałe jako dodatek do wypieku chleba, składnik domowego muesli czy dodatek do jogurtu.
Składniki: pestki dyni bezłuskowe 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:
2327 kJ / 556 kcal
Tłuszcz:
46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
8,5 g
Węglowodany:
18 g
w tym cukry:
1,1 g
Białko:
25 g
Sól:
0,05 g
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce