Orkisz, nazywany też tradycyjnie szpelcem, to starożytna odmiana pszenicy, a jego właściwa nazwa to pszenica orkisz.
Płatki orkiszowe są smaczne, sycące i proste do przyrządzenia. Płatki możemy wykorzystać jako składnik zup lub dodawać do domowych wypieków pieczywa oraz ciasteczek zbożowych. Mogą być także dodawane do muesli, jogurtów czy sałatek.
Składniki: płatki pszenne orkiszowe 100%
Produkt może zawierać: gluten (z owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:
1408 kJ/337 kcal
Tłuszcz:
2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,4 g
Węglowodany:
70 g
w tym cukry:
7 g
Błonnik:
10 g
Białko:
15 g
Sól:
0,01 g
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce