Granulki tapioki, ze względu na neutralny smak, można stosować zarówno do deserów, jak i dań głównych. Sposób przygotowania: do ok. 500 ml mleka lub wody dodać 3 łyżki (ok. 30 g) granulek tapioki, następnie gotować na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając do momentu, aż kulki zrobią się przezroczyste (około 40 minut).
Składniki: tapioka granulki 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:
1487 kJ / 354 kcal
Tłuszcz:
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany:
88 g
w tym cukry:
3,3 g
Błonnik:
0,9 g
Białko:
0,2 g
Sól:
0,003 g
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce