Kisiel o smaku cytrynowym z kawałkami rabarbaru i witaminą C, w proszku Masa netto: 38g Producent: Agro-Wodzisław
Produkt wyróżnia się wysoką jakością surowców z certyfikatem żywności ekologicznej. Kisiel wyróżnia się wśród innych zawartością liofilizowanych owoców które doskonale uzupełniają smak. Tworzone z myślą o bliskości z naturą – jak najmniej przetworzone produkty, jak najprostsza produkcja. Surowce są po prostu mieszane w odpowiednich proporcjach a następnie paczkowane, tyle wystarczy by otrzymać pyszny deser. Kisiel jest świetnym pomysłem na szybki deser. Kisiel jest również świetnym dodatkiem do sporządzania różnego typu deserów – od prostych pucharków z owocami po ciasta i inne cukiernicze wypieki. Dodatkowo mieszanka nie zawiera cukru, więc można samemu regulować ich słodycz dodając tyle ile się lubi lub używając miodu czy słodzików. Produkt został wzbogacony witaminą C która niesie wiele korzyści dla organizmu. Przygotowanie: Z 0,5 litra zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru trzcinowego BIO Vitally Food ( ok. 2˝ łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia. Składniki: skrobia*, rabarbar liofilizowany* 2,6%, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, naturalny aromat, witamina C, kurkuma mielona*. *certyfikowany składnik ekologiczny. Może zawierać gluten i mleko. Warunki przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:
230 kJ / 55 kcal
Tłuszcz:
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany:
14 g
w tym cukry:
8,6 g
Białko:
0 g
Sól:
0 g
Witamina C:
14,7 mg (18 %*)* %
Agro-Wodzisław Sp. z o.o. Sp.k. ul. Wałowa 49. 44-300 Wodzisław Śląski Ilość w opakowaniu zbiorczym: 15 sztuk