Migdały ekologiczne mogą być stosowane jako składnik deserów, musli oraz wypieków. Doskonałe również jako przekąska.
Migdały BIO to przede wszystkim pyszna, ale i zdrowa przekąska. Zawierają znaczne ilości potasu, żelaza, potasu fosforu, witaminy B2, E oraz zdrowych tłuszczów. Z nasion można przyrządzić pyszne mleko migdałowe.
Skład: migdały ekologiczne 100%
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, soi, orzechów i produktów zawierających gluten.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:
2525 kJ / 612 kcal
Tłuszcz:
54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
4,1 g
Węglowodany:
5,4 g
w tym cukry:
3,9 g
Białko:
19 g
BioLife Sp. z o.o 17-100 Bielsk Podlaski Miodowa 17