FRUPP Malina - baton liofilizowany Masa netto: 10g Producent: Celiko
UWAGA! Teraz baton FRUPP Malina w nowej formule - BEZ dodatku CUKRU! Baton malinowy Frupp zawiera aż 36% błonnika. Bez dodatku tłuszczu i soli! Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal! Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy. Produkt bezglutenowy (PL-064-031).
Składniki: malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:
1256 kJ / 300 kcal
Tłuszcz:
0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,1 g
Węglowodany:
53 g
w tym cukry:
39 g
Błonnik:
36 g
Białko:
3,2 g
Sól:
0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.