FRUPP Truskawka - baton liofilizowany Masa netto: 10g Producent: Celiko
Baton truskawkowy zawiera aż 31% błonnika. BEZ dodatku CUKRU! Bez dodatku tłuszczu i soli! Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Naturalne źródło antyoksydantów. 1 baton = 45 g owoców Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 33 kcal! Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy. Produkt bezglutenowy (PL-064-030).
Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:
1401 kJ / 334 kcal
Tłuszcz:
1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,1 g
Węglowodany:
63 g
w tym cukry:
41 g
Błonnik:
31 g
Białko:
2,1 g
Sól:
0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.