

Koper włoski owoc
waga netto: 100 g
producent: Witpak
Koper włoski można stosować m.in. jako herbata, przyprawa do chleba oraz dań jednogarnkowych. Owoce kopru włoskiego mogą być również dodawane do pierników jako przyprawa nadająca im niepowtarzalny aromat. Herbata z kopru:1 łyżkę ziaren kopru zalać szklanką wrzątku (200ml) i parzyć pod przykryciem około 15 minut.
Jest to drogocenna przyprawa stosowana w kuchni Św. Hildegardy. Św. Hildegarda z Bingen uznawana jest za największą średniowieczną zielarkę oraz znawczynię medycyny naturalnej, kompozytorkę,badaczkę natury. Papież Benedykt XVI ustanowił św. Hildegardę doktorem kościoła w uznaniu za jej wkład w rozwój nauki Kościoła.
Zapraszamy na rekolekcje z dietą św. Hildegardy ,które odbywają się w Klasztorze na Karczówce w Kielcach. Rekolekcje staja się okazją do odzyskania wewnętrznej równowagi oraz poznania diety św. Hildegardy.
Składniki:
Koper włoski owoc
Najlepiej przechowywać w zamkniętym pojemniku w suchym i chłodnym miejscu , chronić przed światłem
Produkt może zawierać: gluten,orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy,soję, nasiona sezamu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Witpak Spółka z ograniczona odpowiedzialnością sp. k, 25-619 Kielce, ul. Chałubińskiego 13