

Kaszka mleczno – kukurydziana o smaku malinowym
masa netto: 50 g
producent: Celiko
Kaszki mleczno-kukurydziane pod marką SunVit to doskonała alternatywa dla dotychczasowych śniadań, jak również idealna przekąska w ciągu dnia. Jest smaczna, pożywna i nie zawiera glutenu. Dodatkowo kaszka jest wzbogacona o witaminy i składniki mineralne.
Sposób przygotowania:
Zawartość torebki wsypać do kubka lub miseczki, zalać przegotowaną ciepłą wodą – ok. 75 stopni (150-200 m) i intensywnie wymieszać, następnie odczekać 3-5 min aż kaszka uzyska odpowiednią gęstość.
Składniki:
kaszka kukurydziana 50%, mleko odtłuszczone w proszku 16,2%, cukier, syrop glukozowy, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny palmowy, proszek malinowy 2% (maltodekstryna, zagęszczony sok malinowy), proszek z buraka czerwonego, węglan wapnia, węglany magnezu, aromat, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, mieszanka witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12, witamina E, biotyna, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy).
Może zawierać soję, orzeszki ziemne, orzechy laskowe
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna |
1651 kJ/ 391 kcal |
białko |
9,5 g |
węglowodany |
73 g |
w tym cukry |
56 g |
tłuszcz |
6,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,8 g |
sól |
0,34 g |
błonnik |
3,3 g |
witamina C |
40 mg |
tiamina |
0,55 mg |
ryboflawina |
0,7 mg |
witamina B6 |
0,7 mg |
witamina B12 |
1,25 µg |
witamina E |
6 mg |
biotyna |
25 µg |
niacyna |
8 mg |
kwas foliowy |
100 µg |
kwas pantotenowy |
3 mg |
wapń |
400 mg |
magnez |
188 mg |
Celiko S.A., ul. Św.Antoniego 71, 61-359 Poznań