

Kaszka mleczno – kukurydziana o smaku bananowym
masa netto: 50 g
producent: Celiko
Kaszki mleczno-kukurydziane pod marką SunVit to doskonała alternatywa dla dotychczasowych śniadań, jak również idealna przekąska w ciągu dnia. Jest smaczna, pożywna i nie zawiera glutenu. Dodatkowo kaszka jest wzbogacona o witaminy i składniki mineralne.
Przygotowanie:
Zawartość torebki wsypać do kubka lub miseczki, zalać przegotowaną ciepłą wodą – ok. 75 stopni (150-200 m) i intensywnie wymieszać, następnie odczekać 3-5 min aż kaszka uzyska odpowiednią gęstość.
Składniki:
kaszka kukurydziana 50%, mleko odtłuszczone w proszku 16,2%, cukier, surop glukozowy, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny palmowy, proszek bananowy 2,4% (maltodekstryna, puree bananowe), węglan wapnia, aromat, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, mieszanka witamin (witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, witamina B12, witamina E, biotyna, niacyna, kwas foliowy, kwas pantotenowy).
Może zawierać soję, orzeszki ziemne, orzechy laskowe
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna |
1661 kJ/ 393 kcal |
białko |
9,5 g |
węglowodany |
73 g |
w tym cukry |
56 g |
tłuszcz |
6,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,9 g |
sól |
0,34 g |
błonnik |
3,3 g |
witamina C |
40 mg |
tiamina |
0,55 mg |
ryboflawina |
0,7 mg |
witamina B6 |
0,7 mg |
witamina B12 |
1,25 µg |
witamina E |
6 mg |
biotyna |
25 µg |
niacyna |
8 mg |
kwas foliowy |
100 µg |
kwas pantotenowy |
3 mg |
wapń |
400 mg |
magnez |
188 mg |
Celiko S.A., ul. Św.Antoniego 71, 61-359 Poznań