

Powidła malinowo - jabłkowe bez dodatku cukru
masa netto: 310 g
Krokus
Powidła bez dodatku cukru firmy Krokus są dobrą propozycją dla osób unikających cukru. W składzie są same owoce, a cukier w tych powidłach to ten naturalnie występujący w owocach. Nie ma tu również innych substancji słodzących tj. sok winogronowy czy koncentrat jabłkowy. Powidła są bogate w błonnik i pektyny. Warto więc wybrać z natłoku produktów owocowych na rynku właśnie te. Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie i udaje się nam zachować więcej wartości odżywcze zawartych w owocach niż w powidłach przygotowywanych w domu. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła jabłkowe są lekko kwaskowate, bardzo delikatne w smaku. Dlatego właśnie jest to świetny produkt dla małych dzieci. Powidłami malinowo – jabłkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. W połączeniu z orzechami czy migdałami dają zbilansowany posiłek bogaty w białka, węglowodany i tłuszcze. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, jogurtami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Możemy nimi glazurować mięso na grilla czy pieczeń.
Składniki:
maliny(66,5%), jabłka(33,5%)
Sporządzono z 220 g owoców na 100 g produktu
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
268 KJ /88 kcal |
tłuszcz |
0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
węglowodany |
19 g |
w tym cukry |
12 g |
białko |
1,3 g |
sól |
0 g |
Producent:
Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp. j, Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk