Płatki róży w cukrze 220 g POLSKA RÓŻA
  • Płatki róży w cukrze 220 g POLSKA RÓŻA

Płatki róży w cukrze 220 g POLSKA RÓŻA

Ilość
W magazynie

Płatki róży w cukrze

masa netto: 220g

Polska Róża

Płatki róży w cukrze mają wieloletnią tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki.

Płatki róży w cukrze firmy Polska Róża polecamy wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.

Płatki róży tarte z cukrem na zimno polecamy szczególnie jako wypełnienie do pączków różanych - w proporcji 1:8 z inną konfiturą lub marmoladą. Są także świetnym dodatkiem do ciast, herbat i deserów.

Składniki:

cukier, płatki róży fałdzistej 30%, kwas cytrynowy jako regulator kwasowości.

Po otwarciu, produkt przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodowce. Spożyć w ciągu 30 dni.

Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

1292 KJ / 304 kcal

Tłuszcz

0,0 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,0 g

węglowodany

76 g

w tym cukry

73 g

białko

0 g

sól

0,0035 g

Producent:

Polska Róża Ernest Michalski Sp.zo.o., ul. Rakowiecka 36 lokal 243, 02-532 Warszawa

Zakład Produkcyjny Falenty Nowe , ul. Róży 5, 05-090 Raszyn

2018-11-27
Nowy produkt