

masa netto: 220g
Polska Róża
Płatki róży w cukrze mają wieloletnią tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki.
Płatki róży w cukrze firmy Polska Róża polecamy wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.
Płatki róży tarte z cukrem na zimno polecamy szczególnie jako wypełnienie do pączków różanych - w proporcji 1:8 z inną konfiturą lub marmoladą. Są także świetnym dodatkiem do ciast, herbat i deserów.
Składniki:
cukier, płatki róży fałdzistej 30%, kwas cytrynowy jako regulator kwasowości.
Po otwarciu, produkt przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodowce. Spożyć w ciągu 30 dni.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g
produktu:
Wartość energetyczna |
1292 KJ / 304 kcal |
Tłuszcz |
0,0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,0 g |
węglowodany |
76 g |
w tym cukry |
73 g |
białko |
0 g |
sól |
0,0035 g |
Producent:
Polska Róża Ernest Michalski Sp.zo.o., ul. Rakowiecka 36 lokal 243, 02-532 Warszawa
Zakład Produkcyjny Falenty Nowe , ul. Róży 5, 05-090 Raszyn