

Mąka jaglana firmy Witpak jest idealna do naleśników, ciasteczek oraz innych wypieków. Dobrze łączy się z innymi mąkami np. ryżową, orkiszową czy kokosową. Doskonała do zagęszczania zup oraz sosów. Charakteryzuje się neutralnym smakiem.
Mąka jaglana
masa netto: 500 g
Witpak
Mąkę jaglaną pozyskuje się przez zmielenie kaszy jaglanej, którą pozyskuje się z prosa. Proso podobnie jak wyprodukowane z niego produkty są naturalnie wolne od glutenu. Posiada jasną barwę i neutralny smak. Mąka jaglana firmy Witpak jest idealna do naleśników, ciasteczek oraz innych wypieków. Dobrze łączy się z innymi mąkami np. ryżową, orkiszową czy kokosową. Doskonała do zagęszczania zup oraz sosów. Jej uniwersalne zastosowanie sprawia, że może zastąpić mąkę pszenną w większości przygotowywanych potraw.
Produkty firmy Witpak należą do produktów najwyższej jakości. Staranny dobór surowca ze sprawdzonych źródeł sprawia, że oferowany asortyment spełnia oczekiwania klientów. Produkty pakowane są w opakowania typu „doypack” z zamknięciem strunowym umożliwiającym wielokrotne zamykanie i otwieranie produktu co ułatwia jego przechowywanie. Opakowania wykonane są z grubego materiału, który gwarantuje niezmienioną jakość produkty przez cały okres przydatności do spożycia.
Składniki:
mąka jaglana 100%
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.
Warunki przechowywania:
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1573 kJ/376 kcal |
tłuszcz | 4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 0,5 g |
białko | 12 g |
sól | <0,01 g |
Witpak Spółka z ograniczona odpowiedzialnością sp. k, 25-619 Kielce, ul. Chałubińskiego 13