Ekstra uniwersalny koncentrat mąki niskobiałkowej PKU 500 g BEZGLUTEN
  • Ekstra uniwersalny koncentrat mąki niskobiałkowej PKU 500 g BEZGLUTEN

Ekstra uniwersalny koncentrat mąki niskobiałkowej PKU 500 g BEZGLUTEN

Ilość
W magazynie

Extra uniwersalny koncentrat mąki niskobiałkowy PKU

masa netto: 500 g

producent: Bezgluten

Wyśmienity koncentrat do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek. Produkt do samodzielnego przygotowania. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt niskobiałkowy.

Sposób przygotowania:

Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

Skład produktu:

skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancje zagęszczające, guma guar, E 464, błonnik roślinny, regulator kwasowości, E 575, substancja spulchniająca, węglany sodu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:


Wartość energetyczna

1522 KJ / 359 kcal

tłuszcz

0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,4 g

węglowodany

87 g

w tym cukry

4,6 g

błonnik

1,8 g

białko

0,4 g

sól

0,11 g

2018-03-06

Opis

Producent
Bezgluten
Masa / Pojemność
500 g
Bezglutenowy
Tak
Produkt PKU niskobiałkowy
Tak
Nowy produkt

16 innych produktów w tej samej kategorii: