

Mąka z ciecierzycy BIO
masa netto: 250 g
Biolife
Ekologiczna mąka z ciecierzycy wspaniale nadaje się jako dodatek do makaronów, ciasta naleśnikowego, a także do wypieków pieczywa i lekkich ciast. Idealna do zgęszczania sosów, zup i gulaszy. Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. To doskonała alternatywa dla pospolitych mąk, urozmaicająca dietę. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Mąka z cieciorki wspaniale nadaje się jako dodatek do makaronów, ciasta naleśnikowego, a także do wypieków pieczywa i lekkich ciast. Idealna do zgęszczania sosów, zup i gulaszy. Mąka z ciecierzycy jest podstawą wielu dań kuchni indyjskiej i kuchni bezglutenowej (ciecierzyca naturalnie nie zawiera glutenu).
Składniki:
mąka z ciecierzycy ekologiczna 100%
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1347 kJ / 322 kcal |
tłuszcz |
6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
węglowodany |
44,5 g |
w tym cukry |
10,7 g |
białko |
21,7 g |
sól |
0,06 g |
BioLife Sp. z o.o., ul. Miodowa 17 , 17-100 Bielsk Podlaski
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk