

Tapioka BIO (Mąka z Manioku)
masa netto: 500 g
Biolife
Ekologiczna TAPIOKA (Mąka z Manioku) nadaje się do wypieku chleba, ciast oraz placków. Idealna jest do doprawiania dań i panierowania. Można ją dodać do przetworów mlecznych i owocowych. Świetna jako zagęszczacz do zup, sosów, musów oraz deserów (budyni i kisielów itp.).
Ekologiczna tapioka uzyskiwana z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego zapachu więc nie zmienia smaku potraw. Nadaje się do wypieku chleba, ciast oraz placków. Mąka z manioku jest idealna do doprawiania dań i panierowania. Można ją dodać do przetworów mlecznych i owocowych. Stanowi wyśmienity dodatek do potraw na słodko m.in. naleśników, omletów, budyniów czy musów. Świetna jako zagęszczacz do zup i sosów. Mąka ta jest ciekawym składnikiem sałatek i dodatkiem do herbaty.
Składniki:
tapioka/mąka z manioku ekologiczna 100%
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1498 kJ / 358 kcal |
tłuszcz |
0,02 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
węglowodany |
88,7 g |
w tym cukry |
3,4 g |
białko |
0,2 g |
sól |
0 g |
BioLife Sp. z o.o., ul. Miodowa 17 , 17-100 Bielsk Podlaski
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk