

Mąka kukurydziana BIO
masa netto: 500 g
Biolife
Ekologiczna mąka kukurydziana Biolife wykorzystywana jest najczęściej do wypieków chleba, ciast oraz placków, np. placków tortilli. Idealna jako zagęszczacz do zup oraz sosów. Mąkę kukurydzianą BIO stosuje się jako panierkę, wyśmienicie smakuje jako dodatek do deserów i placków ziemniaczanych. Ekologiczna mąka kukurydziana powstaje na skutek zmielonego ziarna kukurydzy. Nadaje się do wypieku chleba, ciast, babeczek, i placków. Mąka kukurydziana BIO może posłużyć jako zagęszczacz do zup oraz sosów. Doskonale nadaje się również do panierowania, a także jako dodatek do deserów i placków ziemniaczanych.
Składniki:
mąka kukurydziana ekologiczna 100%
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1454 kJ / 344 kcal |
tłuszcz |
2,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
węglowodany |
66,3 g |
w tym cukry |
1,3 g |
białko |
7,4 g |
sól |
0 g |
BioLife Sp. z o.o., ul. Miodowa 17 , 17-100 Bielsk Podlaski
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk