

Mąka owsiana bezglutenowa
masa netto: 400 g
Bezgluten
Mąka owsiana bezglutenowa firmy Bezgluten pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ja stosować ponieważ: jest źródłem witamin, zawiera dużo składników mineralnych, jest dobrym źródłem błonnika- m.in. B-glukanów (5g / 100g produktu). Zawiera dużo białka, nie zawiera soli, ma szerokie zastosowanie i idealnie nadaje się do: ciast, ciasteczek, babeczek, naleśników i produktów piekarniczych. Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki:
mąka z pełnego ziarna owsa bezglutenowa
Produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1530 kJ / 356 kcal |
tłuszcz |
6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2 g |
węglowodany |
56 g |
w tym cukry |
1,3 g |
błonnik |
11 g |
białko |
14 g |
sól |
0,0 g |
Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych „Bezgluten” Sp. s.c. Mariusz Koczwara, Magdalena Stefanik, Posądza 128, 32-104 Koniusza