

Mąka kasztanowa BIO
masa netto: 250 g
producent: BioLife
Ekologiczną mąkę kokosową otrzymuje się w wyniku mielenia suszonych kasztanów jadalnych. Wykorzystywana jako substytut mąki pszennej dla osób unikających glutenu. Mąka kasztanowa jest używana do wyrobu tradycyjnej włoskiej potrawy – Polenty. Doskonale łączy się z innymi makami. Najczęściej polecana do wyrobu makaronów, naleśników oraz dodatek do ciast i chleba.
Skład produktu:
mąka kasztanowa ekologiczna 100%
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, soi, orzechów i glutenu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna |
1492 kJ/352 kcal |
białko |
5,9 g |
węglowodany |
77,3 g |
w tym cukry |
24,5 g |
tłuszcz |
2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
sól |
0,2 g |