

Makaron bezglutenowy Orrecchiette
masa netto: 250 g
producent: Incola
Makaron Orrecchiertte kształtem przypomina małe uszka, czemu zawdzięcza swoją nazwę. Pochodzi z włoskiego rejonu Pulii, gdzie podaje się go jako składnik sycących sałatek. Makarony Incola to włoskie wędrówki kulinarne – jakość godna Italii.
Sposób użycia:
Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości.
Składniki:
mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.
Produkt może być spożywany przez wegan i wegetarian. Nie zawiera glutenu, jaj, soji, mleka.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
1452 kJ / 346 kcal |
tłuszcz |
2,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
węglowodany |
77,0 g |
w tym cukry |
1,5 g |
błonnik |
1,5 g |
białko |
4,0 g |
sól |
0,45 g |
Obecność soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.
GFS Poland Sp. zo.o, 43-300 Bielsko-Biała, ul. Komorowicka 110