

Makaron Tagliatellie (wstążka) bezglutenowy
masa netto: 250 g
Bezgluten
Makaron Tagliatellie (wstążka) bezglutenowy firmy Bezgluten to makaron bezglutenowy odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu. Makaron bezglutenowy to bardzo smaczny zamiennik makaronu z pszenicy. Makaron spaghetti bezglutenowy bardzo dobrze się gotuje i jest alternatywą dla wszystkich makaronów ze zbóż. Makaron bezglutenowy nadaje się do wszelkiego rodzaju zup oraz sosów. Świetnie sprawdzi się w daniach kuchni włoskiej, szczególnie do sosów pomidorowych lub carbonara. Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej. Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Przygotowanie:
Zagotować wodę. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować według podanego czasu na etykiecie. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa
Produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1499KJ /353kcal |
tłuszcz |
0,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1g |
węglowodany |
80 |
w tym cukry |
1,4g |
błonnik |
1,9g |
białko |
6,2g |
sól |
0,02g |
tiamina |
0,18 mg (16% RWS) |
magnez |
82,8 mg (22% RWS) |
selen |
0,03 mg (55% RWS) |
miedź |
1,55 mg (155% RWS) |
żelazo |
123 mg (17,2% RWS) |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
RWS – Referencyjna Dzienna Wartość Spożywcza
Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych „Bezgluten” Sp. s.c. Mariusz Koczwara, Magdalena Stefanik, Posądza 128, 32-104 Koniusza