

Makaron Vermicelli (nitka gruba) bezglutenowy
masa netto: 250 g
Bezgluten
Makaron Vermicelli (nitka gruba) bezglutenowy firmy Bezgluten to makaron bezglutenowy odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu. Makaron bezglutenowy to bardzo smaczny zamiennik makaronu z pszenicy. Makaron Vermicelli bezglutenowy bardzo dobrze się gotuje i jest alternatywą dla wszystkich makaronów ze zbóż. Makaron bezglutenowy nadaje się do wszelkiego rodzaju zup oraz sosów. Świetnie sprawdzi się w daniach kuchni włoskie. Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej. Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Przygotowanie:
Zagotować wodę. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować według podanego czasu na etykiecie. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą. Na 1 litr należy wrzucić 100g makaronu. Czas gotowania 14-15 minut.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa
Produkt bezglutenowy.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1499 kJ / 353 kcal |
tłuszcz |
0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1 g |
węglowodany |
80 g |
w tym cukry |
1,4 g |
błonnik |
1,9 g |
białko |
6,2 g |
sól |
0,02 g |
Wytwórnia Artykułów Bezglutenowych „Bezgluten” Sp. s.c. Mariusz Koczwara, Magdalena Stefanik, Posądza 128, 32-104 Koniusza