

Nasiona do kiełkowania Rukola ekologiczne
masa netto: 10 g
producent: Bionaturo
Kiełki to rośliny we wczesnym stadium wzrostu cenione ze względu na dużą zawartość składników odżywczych. Kiełki rukoli można dodawać je do sałatek, kanapek, twarożku, jajek czy koktajli. Są łatwe do wyhodowania w domowym zaciszu.
Sposób przygotowania:
1. Namoczyć nasiona w letniej wodzie przez 10 minut.
2. Przepłukiwać nasiona jednocześnie usuwając uszkodzone.
3. Równomiernie rozłożyć nasiona na tacce do kiełkowania
4. Przelewać kiełki wodą 2-3 razy dziennie.
5. Po 4-6 dniach kiełki osiągają najlepsze właściwości odżywcze
6. Przepłukać kiełki wodą.
Skład produktu:
ekologiczne nasiona rukoli (Eruca sativa)
Może zawierać śladowe ilości: soi, selera, gorczycy, sezamu i zbóż zawierających gluten.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Nasiona do kiełkowania nie nadają się do szadzenia w ziemi.
Optymalna temperatura kiełkowania 19-22 stopni C