

Siemię
lniane brązowe (nasiona lnu zwyczajnego)
masa
netto: 250
g
producent: Witpak
Siemię lniane doskonale nadaje się jako dodatek do chleba lub innych wypieków, może być także posypką do kanapek, musli, deserów. Można podawać go z owocami, jogurtem, miodem lub sokiem. Jest smacznym dodatkiem do zup, sosów, płatków śniadaniowych, świetnie nadaje się do panierowania mięs.
Sposób użycia: Siemię lniane możemy używać na wiele sposobów. Jednym z nich jest namoczenie w wodzie, dzięki czemu nasiona powiększają swoją objętość i wytwarza się kisiel, który spożywamy. Zmielone ziarna możemy dodawać do każdej potrawy – do jogurtów, sałatek, koktajli owocowych i warzywnych, przed upieczeniem chleba albo ciastek.
Składniki: nasiona lnu zwyczajnego brązowego (siemię lniane) 100%
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Wartość
odżywcza w 100 g produktu:
Wartość
energetyczna |
2113
kJ/507 kcal |
tłuszcz |
31
g |
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,4
g |
węglowodany |
30
g |
w
tym cukry |
0,3
g |
białko |
25
g |
sól |
0,2
g |