

Ekologiczny olej z zarodków rzepaku do smażenia
masa netto: 500 ml
Olandia
Specjalistyczny ekologiczny olej rzepakowy do smażenia, który spełnia najwyższe wymagania temperaturowe i smakowe. Wytłoczony z odmian rzepaku powstałych w wyniku naturalnej hodowli nasion charakteryzujących się wysoką zawartością kwasów jednonienasyconych w postaci kwasu oleinowego odpornego na wysoką temperaturę. Dzięki szczególnie łagodnemu smakowi nie wpływa na smak pieczonych potraw. Nadaje się do smażenia mięsa, frytek i innych produktów w głębokim tłuszcz
Spożywać bezpośrednio lub jako dodatek do potraw.
Składniki:
Ekologiczny olej z zarodków rzepaku do smażenia tłoczony na zimno
Ewentualna zawiesina lub osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
Warunki przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem słońca.
Kraj pochodzenia:
Polska
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
3700 kJ / 900 kcal |
tłuszcz |
100 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,9 g |
kwasy tłuszczowe jednonasycone |
77,7 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
15,4 g |
Producent:
Złoto Polskie Family Business s.c. ul. Piwna 5 62-800 Kalisz
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 szt